Termék leírása

A SpeediCath azonnal használható katéter alkalmazása egyszerű és ösztönös. Nem szükséges vizet vagy síkosítót alkalmazni vagy megvárni a bevonat aktiválódását. Nincs ennél gyorsabb vagy egyszerűbb megoldás.

A SpeediCath-et a nagyobb kényelemért és a húgycső sérüléseinek minimalizálására tervezték. Az egyedülálló hidrofil bevonat és a polírozott nyílások kivételesen zökkenőmentes katéterezést biztosítanak a behelyezés és az eltávolítás során egyaránt.

A SpeediCath használata gyors és egyszerű. A húzógyűrűs funkció könnyű nyitást tesz lehetővé és a tapadó korong biztosítja, hogy a katéter a kívánt helyen maradjon.

A vizsgálatok kimutatták, hogy a SpeediCath-et a felhasználók a kényelmes, gyors és diszkrét használat miatt részesítik előnyben(1). A SpeediCath az a jól bevált és megbízható katéter, amely közel 15 éve mércét állított fel a katéterezés terén. Különböző hosszúságokban és méretekben áll rendelkezésre, így a nők, férfiak és a gyermekek igényeinek egyaránt megfelel.

A SpeediCath előnyei

• Az egyedülálló hidrofil bevonatnak köszönhetően azonnal használható
• Használata egyszerű és ösztönös
• A hidrofil bevonatnak és polírozott nyílásoknak köszönhetően a súrlódás csökkentésére és a nagyobb kényelemért tervezve.
• A húzógyűrűs funkció könnyű nyitást tesz lehetővé
• A tapadó korong biztosítja, hogy a katéter a kívánt helyen maradjon
• PVC- és ftalát-mentes az Ön egészségének védelme és a környezetre gyakorolt hatások korlátozása érdekében

Hivatkozások

1. Pascoe G, Clovis S. Evaluation of two coated catheters in intermittent self-catheterisation. Br J Nurs 2001: 10:325-329.

A legfontosabb előnyök

A SpeediCath egyedülálló és szabadalmaztatott hidrofil bevonattal rendelkezik.

A legfontosabb előnyök

A továbbfejlesztett hidrofil bevonat három elemből áll:

1) Alapbevonat: Az alapbevonat biztosítja a bevonat egyenletes
eloszlását a behelyezés és eltávolítás alatt, illetve megakadályozza a külső bevonat ledörzsölődését.

2) Külső bevonat: Az egyenletes külső bevonat gondoskodik a vízfelszívás optimális szintjéről, rendkívül simává téve ezáltal a felületet és minimálisra csökkentve a súrlódást.

3) Sóoldat: A SpeediCath sóoldatban helyezkedik el, ez gondoskodik a bevonat folyamatos hidratálásáról és lehetővé teszi az azonnali felhasználást.

A SpeediCath ugyanakkor polírozott nyílásokkal rendelkezik, hogy a nyílás és a katéter felszíne közötti szélek minden eddiginél simábbak legyenek, így minimálisra csökken a súrlódás és a húgycső sérülésének kockázata. Egy, kizárólag a SpeediCath esetében kifejlesztett eljárás segítségével minden nyílás szélét polírozták, ezáltal finom és tökéletes átmenetet hozva létre a nyílások és a katéter felszíne között, és maximális kényelmet biztosítva a katéter behelyezésekor és eltávolításakor.

A SpeediCath használata biztonságos és egyszerű. A hidrofil bevonat és a polírozott nyílások biztonságos, egyszerű és kényelmes katéterezést tesznek lehetővé.

A SpeediCath ugyanakkor PVC- és ftalát-mentes az Ön egészségének védelme és a környezetre gyakorolt hatások korlátozása érdekében.

Közel 15 évvel ezelőtt vezették be a piacra az első azonnali használatra kész katétert a SpeediCath-et. Azóta is folyamatosan mércét állít az önkatéterezés terén. Az egyedülálló és szabadalmaztatott hidrofil bevonatnak köszönhetően a katéter a kicsomagolás után azonnal, víz vagy síkosító nélkül is használható.

A bevonat a polírozott nyílásokra is kiterjed, olyan sima katéterfelszínt hozva létre, amely minimálisra csökkenti a húgycső sérülésének kockázatát.

A hidrofil bevonat és a polírozott, bevont nyílások minden SpeediCath katéteren megtalálhatók.